ODO BioClo biológiai szennyvízkezelő koncentrátum 1 liter

3.620 Ft (2.850 Ft + ÁFA)

Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

FOLYÉKONY, ÉLŐ, TERMÉSZETES MIKROBIOLÓGIAI KONCENTRÁTUM, HÁZI SZENNYVÍZTISZTÍTÁSHOZ

TERMÉKISMERTETŐ

Elérhetőség: 96 db raktáron

Leírás és Paraméterek

A szennyvíz szilárd tartalmát a baktériumok és enzimek folyadékká és gázokká alakítják. Így egy stabil mikrobiológiai rendszer esetén az emésztőgödörben szagtalan,vízszerű folyadék jön létre.


Jellemző:

 • Hazai gyártású, környezetbarát termék
 • Kizárólag természetes anyagokat tartalmaz
 • Élő baktériumok és enzimek működése által fejti ki hatását
 • Könnyen kezelhető és adagolható folyadék
 • Természetes összetételének köszönhetően nem roncsolja a lefolyóvezetéket
 • Minden típusú emésztőhöz használható
 • Természetes módon csökkenti a szippantások gyakoriságát
 • Megelőzi és megszünteti a kellemetlen szagokat
 • Fenntartja az emésztő biológiai egyensúlyát
 • Megszünteti a zsírosodást és a csatornarendsze rdugulását

Összetevők:

 • Speciális mikroorganizmusok (14 faj) és enzimjeik

Mire jó a BioClo?

A csatornázatlan területeken felmerülő egyedi szennyvízkezelés nem egyszerű feladat, főleg, ha valaki nem rendelkezik házi szennyvíztisztító kisberendezéssel. A legtöbb csatornázatlan háztartásban szennyvíztárolót/emésztőgödröt használnak erre a célra. Az emésztő, illetve szikkasztógödrök tisztítási hatásfoka önmagukban minimális, a bűzhatásuk jelentős, az akna falain és alján megkötődött zsíros iszap szintén gondot okoz. Sok esetben ezek úgy vannak megépítve, hogy a hézagokon keresztül a folyadék elszivároghasson a talajba, így aki nem kezeli vagy nem megfelelően kezeli a szennyvizét, az a saját és környezete talaját szennyezi. Ezeket a szennyező anyagokat utána felvehetik a kerti gyümölcs- és zöldségnövények, a talajvízbe, kútvízbe történő bemosódásról vagy a szaghatásról nem is beszélve. A keletkező szennyvíz optimális kezelése aszippantások gyakoriságának csökkentésével nem utolsósorban pénztárca kímélő is.


Hogyan működik a BioClo?


Optimális esetben a tároló szilárd tartalmát baktériumok és enzimjeik milliói folyadékká és gázokká alakítják, így az emésztőben egy szagtalan, vízszerű folyadék marad. Ehhez azonban az kell, hogy egy stabil mikrobiológiai rendszer alakuljon ki a tárolóban. Ez a természetes biológiai folyamat azonban könnyen leállhat, például ha túl kicsi az emésztőgödör, vagy ha hirtelen több szennyvíz keletkezik, mert megnő az egy háztartásban élők száma. Ezenkívül a háztartásban használt vegyi anyagok (tisztítószerek, antibakteriális szappanok, tisztálkodó szerek, gyógyszerek, antibiotikumok,stb.) is károsítják a lebontó baktériumokat. Mindezek hatására csökken az emésztőben lévő baktériumok száma, vagy megváltozik a fajok összetétele és beindulhatnak káros rothadási folyamatok. A baktériumok hiánya, azaz a természetes folyamat leállásának jelei egyértelműek: dugulás, kellemetlen szagok keletkezése, az emésztőgödör iszaposodása, szennyvíz kiömlés. A legtöbb háztartásban ilyenkor hívják ki a szippantós kocsit, melynek költsége általában igen magas.


ADAGOLÁSI JAVASLAT

A BioClo adagolása a WC-csészén vagy a lefolyón keresztül vagy közvetlenül az emésztőgödörbe történjen. Szippantást követően már az első napon javasolt a termék adagolása.

Kezdeti adagolás: 10 napon át 1 dl/nap
Fenntartó, hosszú távú folyamatos adagolás: 0,5 dl heti 2 alkalommal


A fent javasolt adagolási mennyiségek, egy négytagú háztartásban szokásos átlagos heti víz használatra, illetve szennyvízképződésre vonatkoznak (kb. 2-3.000 liter általános szennyvíz, fürdőkád, mosdó és mosógépszennyvíz, és mintegy 1.000 liter WC szennyvíz). Az adagolt mennyiséget mindig a lefolyóba vagy a wc-kagylóba öntsük, lehetőleg este lefekvés előtt és 2-3-szor öblítsük le vízzel.

Az BioClo a vízi és szárazföldi élővilágraveszélytelen, génmódosított szervezeteketnem tartalmaz.

Zárt flakonban 2 évig is eltartható. Tárolása szobahőmérsékleten javasolt, nem igényel hűtést.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.