Menü

ODO ENZIMO biológiai zsírbontó, lefolyótisztító 1 liter

Ár:
4.000 Ft (3.150 Ft + ÁFA)

Az ENZIMO egy folyékony, élő, természetes mikrobiológiai koncentrátum, lefolyók, szennyvízvezetékek tisztításához, dugulások megelőzésére, megszüntetésére.

TERMÉKISMERTETŐ

Elérhetőség: 99 db raktáron
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!
ODO csodaszivacs (tisztítószivacs) ODO csodaszivacs (tisztítószivacs)
490 Ft
ODO PRÉMIUM WHITE mosógél fehér ruhákhoz 5 L ODO PRÉMIUM WHITE mosógél fehér ruhákhoz 5 L
4.230 Ft
ODO Heavy Intense mosógél 4L ODO Heavy Intense mosógél 4L
4.260 Ft
ODO SZÓDABIKARBÓNA 1000 G ODO SZÓDABIKARBÓNA 1000 G
980 Ft

Leírás és Paraméterek

A mosogatók lefolyójában kialakuló zsíros lerakódásokat, dugulásokat a baktériumok és enzimek folyadékká és gázokká alakítják.

Jellemzői:

 • Hazai gyártású, környezetbarát termék
 • Kizárólag természetes anyagokat tartalmaz
 • Élő baktériumok és enzimek működése által fejti ki hatását
 • Könnyen kezelhető és adagolható folyadék
 • Természetes összetételének köszönhetően nem roncsolja a lefolyóvezetéket
 • Megelőzi és megszünteti a kellemetlen szagokat
 • Megszünteti a zsírosodást és a csatornarendszer dugulását

Összetevői:

 • Speciális mikroorganizmusok (14 faj) és enzimjeik

Mire jó az ENZIMO?

Az ENZIMO használata a mosogató, mosogatógép dugulása esetén hozza a legjobb eredményt, mivel elsősorban a zsíros, olajos, illetve általában az élelmiszer alapú lerakódások esetén tudja maximálisan kifejteni a hatását.

A mosogató lefolyóvezetékeinek időszakos eldugulása gyakran a mindennapos használatból fakadhat, melynek során rengeteg hibát véthetünk, vegyük ezeket sorba:

 • Spórolás a vízzel.
 • Túlzásba vitt mosogatószer felhasználás.
 • Hideg vízzel vagy nem elég meleg vízzel történő mosogatás.
 • Zsír, olaj leengedése a lefolyóba
 • Mosogatógépben csak tabletta használata, alacsony hőmérséklet mellett.
 • Szifonok és összefolyók tisztításának és karbantartásának hiánya.

Ha csak erre a pár dologra figyelünk, már nagyon sokat tettünk azért, hogy minél később alakuljon ki a dugulás és ne kelljen különféle házi praktikákhoz folyamodnunk, vagy akár szakembert hívni.

Mit lehet tenni, ha mégis eldugult a lefolyó?

Mint az élet sok más területén, a dugulás esetén is érdemes a megelőzésre figyelmet fordítani. Az ENZIMO ebben is megoldást jelent.

A mindennapos használat, nagyobb, intenzív igénybevétel esetén – a megelőzés ellenére – előfordulhat dugulás a lefolyókban. Első körben meg kell vizsgálnunk, hogy milyen fajta dugulással állunk szemben. Ha a dugulást valamilyen szilárd halmazállapotú anyag (pl. haj,
ételmaradék, nedves törlőkendő, textíliák, egyéb kisebb tárgyak) lefolyóba kerülése okozza, sajnos ezek legtöbbször mechanikai eltávolítást igényelnek, ilyenkor a dugulás elhárítására nem az ENZIMO jelenti a megoldást.

A háztartásokban és bizonyos tevékenységet folytató vállalkozásoknál (pl. vendéglátás, sütőipar, húsipar, kozmetikai ipar, stb.) sokszor az alábbi két dolog okoz dugulást:

 • a felgyülemlett zsíros anyagok (olajok, zsírok, krémek)
 • vízkövesedés (ráadásul szűkíti a csövek keresztmetszetét is)

Természetesen a kettő kombinációja is létezik, de egyik esetben sem tudjuk teljes mértékben kezelni a problémát kizárólag mechanikai behatással. A helyzetet tovább nehezíti, hogy a zsírokat a lúgos kémhatású szerekkel oldhatjuk fel, míg a vízkövet a savas kémhatásúakkal.
A vízkőre ideális a forró víz + ecet, zsíros dugulásra pedig a forró víz + trisó vagy szódabikarbóna. Ez a teljesen vegyszermentes, ráadásul fertőtlenítő hatású megoldás rendkívül egyszerű, hiszen először a port (szódabikarbónát vagy trisót) kell a lefolyóba szórni, majd ráönteni az ecetet, hagyni kicsit állni (erős pezsgés keletkezik), aztán forró vízzel leöblíteni. Ez a módszer – bár rendkívül hatékony – sokszor egy gyors, de nem tartós megoldást jelent. A dugulást okozó lerakódásoknak csak azon része távolítható el ezzel a kíméletes eljárással, ami még nincs nagyon megkötve .

A régebb óta lerakódott, megvastagodott, a lefolyócsövek belsejéhez jobban ragaszkodó szennyező anyagokat hatékonyabban tudjuk eltávolítani az ENZIMO segítségével. Bár a módszer kissé időigényesebb, de a speciális mikroorganizmusoknak és enzimjeiknek köszönhetően hosszú távú megoldást jelent, ugyanakkor teljes mértékben környezetbarát és minden vegyi anyagtól mentes.


ALKALMAZÁSI JAVASLAT:
Kezdésként 5 napon át minden este öntsön a lefolyókba 1-1 dl Enzimo-t. Reggelig ne öblítse le, hagyja, hogy dolgozzon a zsírbontó egész éjszaka. A további zsírlerakódás elkerülése érdekében már elegendő heti 1 alkalommal 1 dl-t adagolni minden lefolyóba, így nem lesz dugulás.


FIGYELEM!
AMIKOR AZ ENZIMO „DOLGOZIK”, ÜGYELJÜNK ARRA, HOGY TISZTÍTÓSZER NE KERÜLJÖN A LEFOLYÓBA (PL. MOSOGATÁSNÁL MOSOGATÓSZER), MERT EZEK A VEGYI ANYAGOK GYENGÍTIK A MIKROORGANIZMUSOK HATÁSÁT. HA EZ MÉGIS MEGTÖRTÉNIK, AKKOR A LEFOLYÓ TISZTA VÍZZEL TÖRTÉNŐ ÁTÖBLÍTÉSÉT KÖVETŐEN MEG KELL ISMÉTELNI AZ ENZIMO HASZNÁLATÁT.


Az ENZIMO a vízi és szárazföldi élővilágra veszélytelen, génmódosított szervezeteket nem tartalmaz.

Zárt flakonban 2 évig is eltartható. Tárolása szobahőmérsékleten javasolt, nem igényel hűtést.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés